Selecteer een pagina

WELLNESS MAGNOLIA WEETJE

Sauna is onderdeel van een gezond en fit leven.  Wij hebben als doel om mensen te laten genieten van warmte, sauna en rust. Kies voor uzelf en zeg “ja”, want als u dat niet doet, mist u een heerlijk ontspannende ervaring die vitaliteit en inzicht geeft.

Ontdek Löyly

 

De saunacultuur in Finland is een integraal onderdeel van het leven van de meerderheid van de Finse bevolking.  In een sauna reinigen mensen hun lichaam en geest en omarmen ze een gevoel van innerlijke rust.

De kern van de ervaring is löyly, de geest of stoom die vrijkomt door water op een stapel verwarmde stenen te gieten.

Saunacultuur zien we in Nederland steeds meer in de vorm van een Private Wellness. Als stel of groep vrienden bezoek je samen de Wellness. De Wellness is alleen beschikbaar voor jullie. Lekker genieten in een eigen setting, in rust, zonder anderen op eigen manier en tempo.

Traditioneel gebruik je in de Wellness geen badkleding, je bent dus naakt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een publieke sauna waar badkleding verplicht is.

De gemiddelde temperatuur in de Wellnes is 70-90 graden voor sauna en 38 graden het bubbelbad. Het voordeel van onze private Wellness is dat je zelf de temperatuur kunt bepalen en geen rekening hoeft te houden met wensen van anderen.

De basisetiquette in de sauna is vrij eenvoudig. Je trekt eerst al je kleren uit. Het wordt als beleefd beschouwd om te douchen voordat je naar binnen gaat. Verder zijn er weinig regels. Blijf binnen zolang u zich prettig voelt en ga meerdere keren terug naar de sauna als u dat wenst.

In onze Wellness is de vihta optioneel beschikbaar. Vitha is een bos berkentakken die je in water doopt en vervolgens gebruikt om zachtjes delen van je lichaam te raken. Dit is niet zo raar als het klinkt – het stimuleert de bloedsomloop en geeft een fris aroma.